Kamera på mobilen

Alle moderne mobiler har et kamera, men kvaliteten på bildene man kan ta med dette kameraet er svært varierende. I begynnelsen så var bildekvaliteten så dårlig at man ikke kunne sende inn bildene for å få dem printet ut på fotopapir.

Etter hvert så har dette endret seg, mye fordi interessen for å legge ut bilder på sosiale medier og lignende har økt. For å sikre at bildene som legges ut er gode nok til at folk vil velge å like slike bilder, så har kameraet blitt forbedret.

Så mobilkamera i dag er svært gode og leverer klar bilder som kan publiseres på nettet i sosiale medier og/eller sendes inn for å skrives ut som vanlige fotografier. Dette gjør at man kan bruke mobilen til å ta bilder i julen, på bursdager, og andre steder. Så kan man med et tastetrykk sende dette inn til et firma som skriver det ut. Så får man en pakke i posten med flotte bilder.

Egne printere

Det er selvsagt mange som ønsker å skrive ut bildene selv. På denne måten kan man spare både tid og penger. Men det krever en litt større investering i begynnelsen for man må kjøpe en bildeprinter. Vanlige printere reklamerer ofte for at de kan skrive ut bilder, men kvaliteten vil være svært varierende.

Så skal man virkelig få kvalitetsbilder skrevet ut hjemme, bilder man kan ha i mange år, så må man investere i en egen bildeprinter. Denne vil få frem alle detaljene på bildet og ikke minst, alle fargene. Dette er spesielt viktig hvis man er glad i å bruke filtre og justere farger og annet på bildet.

Spesielt er fargenyanser, svarthvitt nyanser m.m. vanskelig å få godt nok frem når man skriver ut et bilde. Derfor er det verdt å merke seg at profesjonelle fotografer sjelden skriver ut sine egne fotografier. De får profesjonelle til å gjøre jobben så resultatet blir optimalt.

Bilder blir liggende lenge

En ulempe når det gjelder å bruke kamera på mobilen er at mange glemmer å skrive dem ut. Så bildene blir liggende på telefonen i årevis, og er ikke til glede for noen andre enn den som eier telefonen.

Hvis telefonen går tapt, blir ødelagt eller noe annet skjer risikerer man å miste alle bildene. Dette er en nye type risiko, før risikerte man kun å miste minner hvis huset brant eller noe lignende skjedde.

Det er selvsagt laget gode rutiner for hvordan man skal unngå å miste bildene sine. Blant annet så kan man laste opp bildene til en skytjeneste så man kan få tilgang til bildene uansett hvor man er i verden. Eller man kan overføre dem til en minnepenn, til en datamaskin eller annet. Mulighetene er mange, man må bare huske å benytte seg av dem.

Enkelt å få dem fremkalt

Det er også verdt å merke seg at det er svært enkelt å få fremkalt bildene. Du kan gjøre det via en app på telefonen eller ved å gå inn på en nettside. Det hele blir enklere og enklere, fordi kundene velger den enkleste løsningen hele tiden. På denne måten så legger de press på leverandøren for å sikre enkle løsninger, med topp kvalitet.