Speilrefleks og andre digitale kameraer

Selv om mobilkamera blir bedre og bedre så når de ikke opp til profesjonelle kameraer. Selv om disse kameraene nå er digitale så ligger kapasiteten flere hakk over mobil kamera. Speilrefleks kamera og andre typer digitale kamera vil kunne gi en klarere og skarpere fargedefinisjon. Format åpner også for at man kan bruke mange flere filtre fordi bildet tas med mye høyere oppløsning og har en mye bedre kvalitet.

Digitale kamera kobles trådløst til datamaskin

De digitale kameraene har gjerne en liten skjerm som man kan se på når man tar bilde. Man kan velge mellom å se inni det tradisjonelle siktevinduet eller om man vil bruke skjermen. Dette er litt smak og behag og noe man finner ut av. Men den store fordelen er jo at man kan se det ferdige resultatet på denne lille skjermen.

For en hobbyfotograf er dette gjerne bra nok, for en profesjonell fotograf så blir dette litt for snevert. Derfor velger de fleste profesjonelle fotografer å koble kamera opp til sin datamaskin. Dette kan gjøres manuelt, ved at man tar ut minnekortet og overfører bildene eller trådløst hvor bildene kommer rett inn på skjermen når de tatt.

Når fotografen har fått bildet inn på en større skjerm, på datamaskinen, så kan de se nærmere på alle detaljene og vurdere om bildet er bra nok. Er det bra nok, så er det bare å lagre det. Er det ikke bra nok, så kan man ta et nytt med engang.

Enkle digitale kamera

Den nye generasjonen digitale kamera er enkel å bruke og kan brukes av både hobbyfotografer og erfarne fotografer. Det kommer an på hvor mye penger man vil bruke.

Det finnes svært mange forskjellige digitale kamera på markedet så det gjelder bare å finne det kamera som har de funksjonene du ønsker og den prisen du kan leve med.